5 tips voor een corona-proof nieuwjaarsborrel

Grote kans dat jij in 2021 je allereerste digitale nieuwjaarsborrel, met collega’s gaat meemaken. Maar hoe krijg je dan toch dat borrelgevoel in je huiskamer? En wat voor kleren moet je aan? Lees onze tips voor een spetterende, corona-proof nieuwjaarsborrel.

Die dronken collega die in je oor schreeuwt, de directeur in kersttrui en gigantische decoratieve cadeau’s, waarvan je je afvraagt: ‘zou er toch iets in zitten?’ We hebben slecht nieuws, dit moet je allemaal missen dit jaar, want: “Ai Corona!” Geen traditionele nieuwjaarsborrel in 2021.

Dat is trouwens geen reden om helemaal geen borrel te organiseren. Zo’n sociale bijeenkomst is goed voor je, want eenzaamheid ligt op de loer. En het is goed voor de teamspirit. Hoe we precies mogen borrelen in 2021 weten we niet. Wil jij sowieso een corona-proof borrel? Dan maak je de nieuwjaarsborrel helemaal digitaal!

Een digitale borrel heeft voordelen

Hoho (ho)! Wacht even. Voordat je gepikeerd die kersttrui en dat nieuwjaarsjurkje in de prullenbak smijt! Want, een aangepaste nieuwjaarsborrel tijdens een pandemie brengt ook voordelen met zich mee:

  • Je hoeft collega’s niet te zoenen dit jaar dus dit artikel van vorig jaar (hoe naïef waren we toen) hoef je niet meer te lezen
  • Je hoeft niet gedwongen gezellig te doen en te proosten met goedkope champagne. Plunder je eigen drankvoorraad!
  • Te lange nieuwjaarsspeeches kunnen ook gewoon op ‘mute’

Dit klinkt al als een hele relaxte/saaie, stressvrije nieuwjaarsborrel in 2021. Maar daar laten we het niet bij! Na zo’n heftig jaar wil je juist wel met z’n allen proosten om het jaar af te sluiten en om een nieuw jaar in te luiden. Daarom ga je, ondanks Corona, toch borrelen mét je collega’s. Hoe? Lees de 5 tips hieronder voor een epische Corona-proof nieuwjaarsborrel. Succes!

Tip 1: Dress to digitally impress

Dat je nu de rest van de week alleen in je onderbroek voor de camera zit, OK. Maar dit is DE nieuwjaarsborrel. Huur dat strakke pak! Stroop die panty’s over je kuiten! Wees je meest gala-zelf! Voel je die ene avond weer alsof je uiterlijk above the waist net zo belangrijk is als eronder! Dat is hoe je een nieuw jaar start. Als het lekkere feestbeest dat je bent!

Tip 2: Organiseer een verkiezing voor de mooiste thuisfeestlocatie

De deelnemende collega’s krijgen allemaal hun eigen zendtijd. Ze laten in 1 minuut zien, waarom hun huis de ultieme, meest geweldige feestlocatie is geworden. Discoballen, kaarsjes, paarse kerstbomen, alles mag! Een onafhankelijke jury beoordeelt deze hilarische variant van MTV cribs en de prijs is een trofee die niet eens in je huiskamer past.

Tip 3: Luister naar dezelfde muziek!

Een borrel is veel leuker als je samen met je collega’s dezelfde liedjes mee kan blèren. En dat kan op 2 manieren:

3a: Play dezelfde playlist
    1. Laat een collega met (een hele foute) muzieksmaak een playlist maken
    2. Deel deze playlist met al je collega’s. Dit doe je bijvoorbeeld via Spotify. Je kunt ook een Youtube-playlist maken waar een heleboel filmpjes achter elkaar blijven afspelen
    3. En dan komt het leukste: aan het begin van de borrel knallen jij en je collega’s het nieuwe jaar in met een druk op ‘PLAY’! Even aftellen en het feest begint officieel met Eye of the Tiger, Kraantje Pappie of De Snollebollekes!
3b: Huur alsnog die foute band in

Voor sommige borrels is een playlist niet geschikt. Maar een nieuwjaarsborrel is niet compleet zonder foute meezingers en ‘you never walk alone’ om 12 uur. Wie gaat dit dan spelen? Nou: gewoon die foute band, maar dan op afstand. Tadaaa!

Je geeft ze een beurt in de Zoom-meeting en ze knallen gelijk bij iedereen uit de speakers. De band speelt tot je voetjes brandend van de keukenvloer vliegen.

Een band inhuren is ook een goede investering voor de nieuwjaarsborrels in de toekomst. Misschien blijft er op deze manier toch nog iets over van de entertainmentbranche.

Tip 4: Maak verschillende chatrooms

Voor iedereen die weleens een digitale meeting met meer dan 10 collega’s heeft gehad: sorry. Dat had eigenlijk niet mogen gebeuren.

Voor de borrel pak je dat anders aan. Je maakt verschillende chatrooms met hun eigen onderwerp en – idealiter – een eigen moderator. Zo is er de dance-room, waar je gewoon lekker danst met collega’s door heel het land. De meditatie-room, waar je een matje neerlegt en een hele avond ademhalingsoefeningen mag doen. De meditatie-room is trouwens een goede manier om van je Corona-stress af te komen. En natuurlijk een kitten-room, waarin alle katteneigenaars hun kat laten doen wat hij het liefst doet: over het toetsenbord lopen.

Tip 5: Weet wanneer je moet stoppen (met drinken)

Het is echt waar: ook online kan je jezelf ontzettend voor schut zetten. Dus, voel je je een beetje tipsy? Krijg je een onverklaarbare drang om je kleren uit te trekken? Zie je opeens 4 schermen in plaats van 2? Dan is het tijd om de camera uit te zetten. Klap voor de zekerheid je laptop dicht of draai de webcam naar de muur en maak je klaar voor de meest epische afterparty ever. Just me, myself en… de op de muur kloppende buren.

Gelukkig nieuwjaar!

De nieuwjaarsborrel is in ieder normaal jaar een mooi moment om te ontstressen en je weer op te laden voor je werk. In 2021 zullen we moeten improviseren, maar het doel blijft hetzelfde: samen, met een heleboel energie, dat nieuwe jaar in knallen!

Hoe je borrel ook wordt, zorg dat je het wij-gevoel houdt in 2021. Bel je collega’s op! Stuur ze een kaartje! Deel een mooie herinnering van dit jaar en maak je klaar voor 365 dagen vol onvergetelijke momenten met de tofste mensen die er zijn: je (digitale) collega’s.